Company Logo

1,2 procentų parama

Ugdymas karjerai

Mokyklos muziejus

Lankytojai

819140
Šiandien
Vakar
Šią savaitę
Praėjusią savaitę
Šis mėnuo
Praėjęs mėnuo
Iš viso
32
195
377
818119
2550
10179
819140
Jūsų IP: 54.211.203.45
Laikas: 2024-03-28 21:11:43
Visitors Counter

Elektroninis dienynas

LIONS QUEST

NŠA

Sveikatiada

Vaikų linija

Tėvų linija

Vyturys

„Skaitmeninių „Vyturio“ knygų biblioteka“

Mokyklų aprūpinimas

Bendradarbiavimas

Ikimokyklinio ugdymo grupės vaikai lankėsi bibliotekoje

IMG 20191127 105315 1 LargeKnygų pasaulis – svarbi vaiko gyvenimo patirtis. Padėdami vaikams pamėgti knygų skaitymą, padedame jiems augti ir per knygas pamilti pasaulį, bet maži vaikai skaityti dar nemoka, todėl būtina juos supažindinti su knygutėmis. Lapkričio 28 dieną ikimokyklinio ugdymo grupės vaikai kartu su savo mokytoja lankėsi mokyklos bibliotekoje. Juos pasitiko bibliotekininkė Danutė Ramančauskytė.

Pirmiausia vaikai išsirinko po vieną pliušinį meškiuką ir visi aptarėme, kad knygų, kaip ir meškiukų, yra įvairių spalvų ir dydžių. Po to vaikai susipažino su bibliotekos erdvėmis, ypač patiko vaikščioti tarp aukštų knygų lentynų. Pasivaikščioję po biblioteką, ikimokyklinukai klausėsi K. Kubilinsko eilėraščio „Pasakaitė”, po to – mįslių, kurias puikiai sekėsi įminti. Po mįslių įminimo vaikų laukė staigmena – ryški įvairiaspalvė dėžė. Vaikai užsimerkę traukė knygas iš dėžės ir pamatė, kad knygučių yra įvairių: storų, plonų, spalvotų, nespalvotų, sunkių, lengvų, parašytų didelėmis raidėmis ir mažomis raidelėmis.

Su vaikais aptarėme, kad knygas reikia mylėti ir saugoti. Po pokalbio ikimokyklinukai žiūrėjo Kakės Makės laidelę „Kakė Makė sužino, kaip leidžiama knyga”. Pažiūrėję filmuką, vaikai kibo į darbus ir pasigamino knygos skirtuką, kad niekada nepamirštų, kur baigė „skaityti” knygą. Patyrę daug gerų emocijų vaikai kartu su auklėtoja grįžo į savo grupę.

 

                             Ikimokyklinio ugdymo grupės mokytoja Erika Deimantaitė - Samušienė

 




Visos teisės saugomos © Kopijuoti informaciją draudžiama. Tikrinta XHTML and CSS.