Company Logo

1,2 procentų parama

Ugdymas karjerai

Mokyklos muziejus

Lankytojai

818391
Šiandien
Vakar
Šią savaitę
Praėjusią savaitę
Šis mėnuo
Praėjęs mėnuo
Iš viso
52
220
272
817209
1801
10179
818391
Jūsų IP: 54.235.6.60
Laikas: 2024-03-19 11:35:35
Visitors Counter

Elektroninis dienynas

LIONS QUEST

NŠA

Sveikatiada

Vaikų linija

Tėvų linija

Vyturys

„Skaitmeninių „Vyturio“ knygų biblioteka“

Mokyklų aprūpinimas

Bendradarbiavimas

Tūkstantis žodžių mokyklai

MOTYVACINIS  LAIŠKAS ARBA TŪKSTANTIS ŽODŽIŲ MOKYKLAI

   Mes, būsimieji dvyliktokai, užverdami 2008/209 mokslo metų duris su gailesčiu paliekame 11 lengvabūdiškų, moksleiviškų metų. Braukiam ašaras prisiminę pirmuosius nuotykius, išdaigas, pirmąją meilę, nekaltą išėjimą iš pamokos, pirmuosius dvejetus, laimėtus konkursus, klasės šventes bei nuostabias ekskursijas. Džiaugiamės, kad paskutiniais metais mes ypač sužydėjome ir atsiskleidėme įvairiausiomis spalvomis. Ar pameni, mokykla, kiek mūsų visur buvo pilna: dalyvaujančių, skubančių, susirūpinusių ir be galo laimingų. Mes visi esame tokie skirtingi, bet savo siekiais ir norais panašūs, tuo įdomūs ir reikalingi tau, mokykla. Mes tikime, miela mokykla, kad esame subrendę kilniam mokyklos etapui – dvyliktai klasei ir manome, kad tu neabejoji mūsų talentais, pritari mūsų svajonėms bei padėsi kartu jas įgyvendinti. Juk mes tokie nepakartojami, genialūs, išradingi, šmaikštūs ir linksmi, rūpestingi, sumanūs, o svarbiausia – pažangūs! Tikimės, kad po vasaros atostogų tu mus vėl šiltai priimsi į savo glėbį ir padėsi tapti dorais Lietuvos piliečiais! Ačiū tau už viską, mieloji mokykla!

  Mes, būsimieji vienuoliktokai, norime tau prisipažinti, kokie buvome šaunūs dešimtoje klasėje ir kokie būsime dar šaunesni vienuoliktoje. Tik prasidėjus mokslo metams skynėme laurus sporto šventėje. Buvome stipriausi, greičiausi ir taikliausi. Taip pat įspūdingiausiai pasirodėme karnavale, kur sulaukėme daugiausia ovacijų. Meilės dieną žiūrovus nustebinome savo žavingu prisistatymu ir lengvai įveiktomis užduotimis. Nors mūsų klasės pora netapo geriausia, bet vienuoliktoje be abejonės tapsime mylimiausi. Mūsų organizuotas mokyklos tradicinis renginys „Auksiniai cebuliai“ sulaukė ypatingai didelio dėmesio. Salė buvo sausakimša. Visi buvo gerai nusiteikę ir gavo gerą dozę vitamino C. Mes, būsimi vienuoliktokai, esame ne tik sportiški, linksmi ir organizuoti, bet ir labai protingi. Su pasididžiavimu pranešame, kad tūkstantmečio vaiko rinkimuose mūsų klasės draugas Donatas tapo nepralenkiamu. Mūsų bendraklasis tapo mokinių komiteto pirmininku. Taigi, turime kuo didžiuotis. Taip pat nenusileidome ir rajono olimpiadose. Savanoriškai laikėme mokyklos pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą ir mums sekėsi gana neblogai. Šiais mokslo metais nepraleidome progos pabuvoti Ventės rage, prie Kuršių marių. Ten paukščių žieduotojas supažindino mus su paukščių gyvenimu, turėjome galimybę patys sužieduoti keletą paukščių. Mokslo metų pabaigoje, kaip ir kiekvienais metais, atostogavome Šventojoje, kur patyrėme daug įsimintinų akimirkų... Tačiau, kaip žinai, tobulų nėra..! Mokykla, ar tu pasiruošusi mus priimti tokius triukšmingus, šėlstančius, kvailiojančius, kokie mes kartais iš tiesų esame?! Juk mes dar ne abiturientai! Bet mes pasiruošę priimti visus vienuoliktos klasės iššūkius!!!

  Mes esame devintokai, kuriems liko peržengti nedidelį slenkstį iš devintos į dar vieną -  aukštesnę klasę. Dešimtoje klasėje kelią bandys pastoti egzaminai, bet mes nepasiduosime – lengvai ar sunkiai juos įveiksime! Taip pat kaip įveikėme kiekvieną užgriuvusį kontrolinį darbą, nors kartais kai kurie buvo lyg kokia pasaka „Tūkstantis knygų ir viena naktis“. Mes esame žingeidūs, ir visi 22 mūsų klasės mokiniai yra unikalūs ir kuo nors ypatingi. Mes veiksime, tačiau iš tavęs, mokykla, nereikalausime per daug, o stengsimės kuo daugiau reikalauti iš savęs. Net užgriuvus nesėkmei ar nelaimei išliksime optimistiški ir linksmi, kaip visada. Juk, jeigu šypsena didesnė už bėdą, tai bėda nebeatrodys tokia didelė. O sėkmei nusišypsojus bent vienam klasės draugui mes nusišypsosime dar plačiau. Tačiau tavęs, mokykla, mes niekada nepamiršime ir stengsimės įrėžti tavo istorijoje kuo gilesnį pėdsaką, kuris garsintų ne tik mus, bet ir tave.

  Mieloji mokykla, čia mes, tavo aštuntokai ir būsimi devintokai. Tu vienintelė per tuos metus matei daug mūsų gero ir blogo, bet tikimės, kad daugiau gero. Turbūt jau spėjai susipažinti su mūsų gerąja ir gražiąja auklėtoja Virginija Keršiene?! Tu tikrai jau spėjai mus pažinti, nes nuo pat vaikystės matei mūsų besikeičiančias nuotaikas, mūsų klasės karštąsias širdis. Nemanome, kad rastum kitą tokią klasę, kaip mūsų. Ji vienintelė, kurioje mergaitės „valdo“, o berniukai „paklusniai“ klauso. Smagu ir ypač džiaugiamės būdami su tavimi penkias savaitės dienas, nes iš čia mes visada išeidavome su šypsena. Mes visi už sveiką gyvenimo būdą. Tai įrodėme dalyvaudami Telšių rajono moksleivių prevenciniame konkurse „Nerūkanti klasė“. Šiame konkurse užėmėme trečią vietą. Norėdami išreikšti savo gerumą, mes surengėme ir pakvietėme visus dalyvauti „Angelų savaitėje“, kuri vyko prieš šv. Kalėdas. Netikime, kad kur kitur rastumei tokių kaip mes! Mes tokie vieninteliai! Mes talentingi, gabūs, kruopštūs, visuomet su šypsena, patenkinti gyvenimu ir, beje, gana sportiški: mūsų klasės vaikinai Telšių rajone ir apskrityje užėmė pirmąją vietą krepšinio konkurse „Vietoj gatvės -krepšinis“. Savo sportiškumą įrodėme ir „:Lokės pėdoje“. O ten tikrai ekstremalu: kilome net į 10-30 metrų aukštį. Ne visi įvykdėme šias užduotis. Vieni suklupo pusiaukelėje, kiti buvo arti finišo, ir tik nedaugeliui pavyko įveikti visą trasą. Linkėjimai visiems, kurie mokosi mūsų mokykloje!

  Mes, 38 mokinių komanda, pasiryžę kitais mokslo metais pergalingai įžengti į aštuntą klasę. Mokykla, ar pameni, ką mes nuveikėme šiais mokslo metais? Aktyviai dalyvavome mokyklos veikloje, stengėmės padėti vieni kitiems, dalyvavome įvairiuose mokyklos renginiuose, olimpiadose, konkursuose. O kiek mes sužinojome šešiose išvykose! Šventojoje, Klaipėdoje, Plinkšiuose, Paunkšvystės alkakalnyje, Varnių regioniniame parke, Jomantų take. Mes, būsimieji aštuntokai, jau septynerius mokslo metus saugojome ir tausojome tavo, mokykla, turtą. Mokykla, mes galbūt ne visada buvome tau geri ir pavyzdingi, ir tu laikas nuo laiko mus pabardavai: už ne ypač blizgančius mokymosi rezultatus, už blogus darbus, už išdykavimą, o kartais net už savo draugų įžeidimą. Mes augame ir kartais patys pasiklystame savyje, nežinome, kaip reikia teisingai elgtis arba surasti draugui ir suaugusiajam teisingą žodį. Tačiau mes suprantame, kad neteisingai elgėmės ir pasižadame ištaisyti šias klaidas kitais mokslo metais. Juk išsiskiriame net septyniasdešimčiai dienų, ir laiko apmąstymui tikrai užteks. Suprantame, kad mums reikės pamąstyti ir apie geresnius mokslo rezultatus. Mes stebime savo vyresniuosius mokyklos draugus, jų susirūpinusius veidus, o kartais ir paniką juose. Atrodo, niekur nedingsime – teks mokytis! Juo labiau, kad žengiame į Lietuvos vardo paminėjimo antrąjį tūkstantmetį. Mokykla, mes sugrįšime geresni!!!

  Mes, būsimųjų septintokų būrys, atžygiuosime kitais mokslo metais pas tave pasisemti naujų žinių, atskleisti savo gebėjimų. Per visus šešis mokslo metus mus galėjai pamatyti atstovaujančius mokyklai (kultūrinėje ir sportinėje veikoje), visada siekiančius užsibrėžto tikslo ir niekada nenustygstančius vienoje vietoje. Mes esame žingeidūs. Prisimenant šiuos mokslo metus esame daug pasiekę moksle ir sporte. Mus maloniai nustebino klasės draugas Elijus pavasarį mokykloje vykusiame konkurse „Renkame tūkstantmečio vaiką“ tapęs 5-6 klasių nugalėtoju. Valio! Žymiausiais mūsų laimėjimas – 2-oji vieta (Mažojo futbolo varžybose) „ežio gole“. Nepamiršk, mokykla, kad per vasarą mes užaugsime ir mums reikės erdvių klasių, didesnių suolų modernių įrengimų Pagalvok, mokykla, kokie mes gabūs, aktyvūs, nuoširdūs ir judrūs. Tau, mokykla, mūsų tikrai reikės!!!

  Klubo "Ateities vaikai" atstovė spaudai

 




Visos teisės saugomos © Kopijuoti informaciją draudžiama. Tikrinta XHTML and CSS.