Company Logo

1,2 procentų parama

Ugdymas karjerai

Mokyklos muziejus

Lankytojai

818391
Šiandien
Vakar
Šią savaitę
Praėjusią savaitę
Šis mėnuo
Praėjęs mėnuo
Iš viso
52
220
272
817209
1801
10179
818391
Jūsų IP: 100.25.40.11
Laikas: 2024-03-19 11:46:54
Visitors Counter

Elektroninis dienynas

LIONS QUEST

NŠA

Sveikatiada

Vaikų linija

Tėvų linija

Vyturys

„Skaitmeninių „Vyturio“ knygų biblioteka“

Mokyklų aprūpinimas

Bendradarbiavimas

Rudenėlio šventė

rudenssvente Nė vienas  ruduo nepraeina be vaisių ir daržovių-rudenėlio šventės. Kiekviena mokykla ją švenčia savaip. Na, o mūsų mokykloje spalio pabaigoje  pirmo aukšto languose iš popieriaus „išaugo“ gražiausi medžiai: klevai, šermukšniai, obelys... Nors už lango tikrieji medeliai jau barstė žemėn savo lapus, pradinių klasių mokiniai, padedami savo išradingųjų mokytojų, augino Rudenėlio šventės sodą, komponavo vaisių ir gėlių puokštes ir visaip kitaip gražino savo aplinką.

  Darbų pakako visai savaitei, o  šios šventės uždarymas praėjo tikrai neįprastai. Tai buvo kelionė pas gaidelį ir vištelę, kurie visus mokė kepti pyragą. Šventę vedė Rudens teta, labai panaši į trečiokų mokytoją Juzefą Venckienę...

  Kaip žinome, pyrago kepimas reikalauja daug kruopštumo ir pastangų. Reikia sumalti miltus,prieš tai nuvežus juos į malūną, paruošti tešlą ir pan. Šiuos darbus dainuodami ir šokdami atlikti padėjo mūsų mokyklos pradinukai. Tačiau, visų pirma, antrokai  padainavo apie grūdų auginimą, jų malimą ir, aišku, apie patį pyrago kepimą, kad žinotume, kaip jį iškepti. Tada priešmokyklinė ugdymo grupė padėjo užsiūti maišus, kad grūdai neišbirtų šiuos vežant į malūną. Į malūną grūdus vežė ketvirtokai šokdami. Po to vyko grūdų malimas. Šį darbą atliko visi vaikai su Rudens tetos pagalba (sukdami rankas ir sverdami vieni kitus tartum maišus).

   Gaidelis ir vištelė pastebėjo, kad velnias ant jų namo kamino sėdi ir valgo bandeles. Jie tuoj pat ėmė klausinėti pirmokų, ar šie matė nelabąjį. Pirmokai, pasirodo, matė ir padainavo apie velnią. Po jų trečiokai padainavo apie pyrago tešlos minkymą. Na, o kol pyragas kepė, visi gavo užduočių: vieni turėjo atskirti pupas ir žirnius nuo grūdų, kiti - įminti mįsles ir užbaigti patarles. Už teisingus atsakymas buvo apdovanoti prizais.

  Kol pradinukai žaidė, pyragas ir iškepė. Gaidelis ir vištelė visus juo pavaišino. Na ir galiausiai buvo apdovanoti vaikai, padarę gražiausius rudens darbelius.

         Viktorija Šimkutė 9-tos  klasės mokinė




Visos teisės saugomos © Kopijuoti informaciją draudžiama. Tikrinta XHTML and CSS.